Ingrid Lorentzen Kildal

Bli bedre kjent med vår 8.kandidat til fylkestingsvalget, Ingrid Lorentzen Kildal.

Ingrid er 43 år og gift. Hun er psykologspesialist, og jobber for tiden som kommunepsykolog i Rana kommune.

– Min politiske bakgrunn er mest fra organisasjonsarbeid, men jeg meldte meg inn i SV i 2015 og fikk ganske tidlig spørsmål om verv. Så jeg har sittet i styret i Rana SV siden 2015, nestleder i 2018 og leder fra 2022. Jeg har vært plasstillitsvalgt for psykologforeningen i Helgelandssykehuset i to år, forteller Ingrid.

– Hvorfor ble du med i SV?

– Jeg ble med i SV fordi jeg tror inderlig på det sosialistiske samfunnet. Et samfunn der de som har mest skal bidra mest, og at ingen skal stikke av med hele kaka. Det er også et miljøparti, en sak som har vært en stor del av mitt liv helt siden jeg ble med i Blekkulfs miljødetektiver en gang på nittitallet; jeg kan enda sangene.

– Hva er den viktigste saken du har fått gjennom som SV-politiker?

– Jeg vet ikke om jeg personlig har fått gjennom noe som SV- politiker, til det er jeg alt for ny, men jeg har fått være med i et lokallag som har fått gjennom spennende ting som f.eks Helhetlig oppfølging av lavinntektsfamilier- HOLF- prosjektet. Det er jeg stolt av at våre folk fikk gjennomslag for. 

De fem viktigste sakene for Ingrid er:

  • Mer lavterskel i psykisk helse og rus, folk må få hjelp uten for mye byråkrati
  • Kulturbudsjettet må økes, vi må starte opp utviklingen av et kulturkvartal
  • Vi må ha en bedre strategi for kjønns- og seksualitetsmangfold, slik at vi kan bidra til mer aksept. 
  • Enda bedre tilrettelegging for vanskeligstilte i boligmarkedet
  • Ungdommene våre må trives bedre i kommunen enn det de gjør nå. 

– Har du noen hobbyer som velgerne bør vite om?

–  Jeg synger veldig mye, det kan hende velgerne får «glede» av det, men det er i alle fall min absolutt største lidenskap. Det er kanskje derfor jeg også er så opptatt av kultur. Livet hadde vært så ekstremt innholdsløst uten musikk. Og egentlig alle de andre kulturuttrykkene også. Jeg prøver også iherdig å overtale mannen min til å få en oter, men akkurat det har jeg ikke lyktes med. 

– Hva er det beste du vet? 

–  Det beste jeg vet er enten å pynte meg og stå på scena, eller ta på joggebuksa og se på tv. Det siste vil jeg helst gjøre på hytta, sammen med mannen min. Hvis jeg strikker veldig konsentrert så gjør han nemlig alt av matlaging.

– Hva er det verste du vet?

–  Det verste jeg vet er folk som tror de er moralsk overlegne andre, og samtidig spyr ut dritt om andre mennesker. Det har vi spesielt sett i forbindelse med Pride. Jeg må innrømme at jeg tidvis blir innmari oppgitt over hvor himla mye stygt folk kan få seg til å si om andre mennesker.