Christian Torset

Bli bedre kjent med Christian Torset, vår 1.kandidat til fylkestinget.

Christian (53) har en mastergrad i filosofi, og har også studert psykologi og litteratur. Lokallaget hans er Sortland SV.

– Mine første jobber var i industrien, på sementfabrikk og på plastfabrikk. Har jobbet som assistent i skolen, og senere som vikar og hovedlærer. Har også jobbet i utebransjen, som servitør, bartender og senere som daglig leder for flere uteplasser. Har skrevet i og for ulike aviser i en årrekke. Er for øyeblikket fylkesråd for kultur, klima og miljø i Nordland, forteller Christian.

 – Hvorfor er du med i SV?

– Jeg sier ja til å jobbe med politikk fordi jeg har sett hvor tilfeldig livet kan være. Det er ikke nok å jobbe hardt hvis man har en veldig vanskelig bakgrunn eller dårlig helse. Det er et felles ansvar at alle i landet vårt får så gode liv som mulig. Noen trenger ikke hjelp i det hele tatt, og de bør bidra mye. Andre trenger mye hjelp, og det bør de få. Kun sammen kan vi få et samfunn for alle. Det innebærer også at vi må ta vare på klima og miljø slik at unger som vokser opp om hundre år også får gode liv.

– Hva er dine viktigste saker som du går til valg på?

– De viktigste sakene å jobbe for fremover er å:

  • ta vare på naturen vår
  • legge om samfunnet slik at vi når utslippsmålene våre
  • få bygget Nord-Norgebanen og skikkelige veier i fylket vårt
  • utvikle kulturlivet i fylket vårt så vi har noe å tilby folk som flytter hit
  • snu befolkningsutviklingen slik at vi vokser minst like raskt som landet for øvrig.

– Hva er din politiske erfaring?

– Jeg har vært kommunestyrerepresentant, fylkestingsrepresentant, gruppeleder både i kommunestyre og fylkesting, har vært varaordfører en kort periode og deretter fylkesråd. Har vært fylkesleder i Nordland, og sitter i SVs landsstyre på tredje perioden. Er også vararepresentant på Stortinget, og har møtt i flere omganger. Har også vært fylkesleder og sentralstyremedlem i Nei til EU.

Har du noen hobbyer som velgerne bør vite om?

– Haha, jeg leser sci-fi og har både en PS5 og en Nintendo Switch som får kjørt seg når jeg en sjelden gang er hjemme og har litt fri.

Hva er det beste du vet?

–Det beste jeg vet er nok mors lutefisk. Jeg kan bli så latterlig lykkelig av god mat at jeg faktisk må felle en tåre. 

Hva er det verste du vet?

– Det verste jeg vet er dårlig kommunikasjon. Det er så viktig at vi klarer å snakke godt sammen, så når f.eks. debatter på sosiale medier kollapser i trolling, skjellsord og usakligheter blir jeg matt. Vi kan så mye, og har så stort potensial for å utvikle samfunnet, at jeg syns vi bør klare bedre.