Ny fylkesleder for Nordland SV

Publisert av: liv-dagrunn.andreassen Publisert: 29. februar 2024
Oppdatert: 29. februar 2024
Lesetid: ca. 2 min

Årsmøtet for Nordland SV 2024 valgte Jitse Buitink til ny leder for fylkeslaget.

Jitse Buitink

Andværingen Jitse Buitink har erfaring som medlem i kommunestyret og som varaordfører i Andøy. I 2023 ble han valgt til nestleder i fylkespartiet, og har i perioder fungert som leder for fylkeslaget.

I 2023 ledet Jitse valgkamparbeider for SV i Nordland.

«SV har best politikk for Nord-Norge. Jeg er enig i det meste.» (Jitse Buitink)

Portrettfoto av Jitse Buitink.

Hilsen til nordlendingen og årsmøtet i Nordland SV 2024

«SV er Norges folkeparti. Vi er i sterk vekst og det er på tide at våre politikere får være politikere på heltid. Da må vi ha en organisasjon som gir dem et trygt og solid apparat som holder dem gående i kampen for naturen, for de økende forskjellene, for likeverd, for trygghet og trivsel.

Jeg er stolt av Nordland SV sitt valgresultat, ikke på grunn av tallene, men på grunn av menneskene som nå får drive med politikk i Nordland. De fire politikerne vi fikk inn i fylkestinget, utgjør et team, som hele den nordnorske befolkningen vil nyte godt av. Tydelige, ydmyke og respekterte stemmer.

Vi har en stortingspolitiker, en ordfører og fem varaordførere i Nordland. Vi må bidra for at deres arbeid vises og får mest mulig gjennomslagskraft. Den sammensetningen som nå utgjør styret i Nordland SV, vil gi oss muligheter til å vokse enda større. Balansen mellom ambisjoner, ungdomskraft og lang erfaring blir vår suksess.» (Andenes, 18. februar 2024).

– – –

Les om fylkesstyret for Nordland