Gjennomslag for Nordland SV i landsstyret

Publisert av: Nordland SV Publisert: 31. mai 2019
Oppdatert: 09. juni 2021
Lesetid: ca. 1 min
Landsstyret i SV har vedtatt to uttalelser med svært viktig politikk for fylket.

Den ene uttalelsen handler om å stille krav til Cruiseselskap som seiler i Norske farvann. Dette har vært et økende problem i Nordland, og legger svært mye press på naturen uten at verdiskapningen nødvendigvis kommer fylket til gode.

Uttalelsen om Cruiseturisme kan du lese her

Den andre handler om å stanse nedleggelsen av Nord Universitet på blant annet Nesna, Mo, Stokmarknes og i Sandnessjøen. Hvis nedleggelsene og nedbyggingen blir vedtatt vil det svekke distriktenes mulighet til å skaffe kvalifisert arbeidskraft i essensielle sektorer som skole og helsevesen.

Uttalelsen om Nord universitet kan du lese her