Gjennomslag for Nord-Norgebanen på landsmøtet

Publisert av: Nordland SV Publisert: 04. april 2019
Oppdatert: 09. juni 2021
Lesetid: ca. 1 min
SVs landsmøte har vedtatt at byggingen av Nord-Norgebanen må inn i neste nasjonale transportplan etter forslag fra Nordland og Troms SV.

«Jeg er veldig fornøyd. SV viser med dette vedtaket at de tar utfordringene regionen vår står ovenfor på alvor. Nord-Norgebanen er en nødvendighet.» Sier leder i Nordland SV, Christian Torset.

Vedtaket om Nord-Norgebanen føyer seg i rekken av viktige gjennomslag for Nordland SV dette landsmøtet. Torgeir Knag Fylkesnes fra Troms ble valgt som ny nestleder i partiet.

«Det sto mellom to svært dyktige kandidater. For mange av medlemmene i Nordland har det vært viktig med en tydelig stemme for næringene her i nord, og for interessene i landsdelen vi kommer fra. Der har Torgeir vært tydelig hele veien.»

Torset er også svært fornøyd med innsatsen til hele delegasjonen fra Nordland.

«Vi stilte med full delegasjon, samtlige har arbeidet godt i forkant av møtet. Det har vært mange gode debatter som delegatene har deltatt i, og vi er veldig glade for gjennomslagene vi har fått. Nordland SV bikker snart 1000 medlemmer og vi ser frem til valgkamp med vind i seilene».

Uttalelsen om Nord-Norgebanen kan du lese her.