Veien ut av boligkrisen

Publisert av: Nordland SV Publisert: 15. august 2017
Oppdatert: 09. juni 2021
Lesetid: ca. 2 min
Det er boligkrise for «unge voksne» og lavtlønte, også i Nordland. Vi trenger ny politikk for å løse problemet.

AN meldte forrige uke om leiepriser som skyter i været i Bodø. Det blir vanskeligere og vanskeligere for unge å leie bolig i Nordland. Mange, selv med vanlige inntekter, har heller ikke nok egenkapital til å få lån. Samtidig skyter boligprisene i været. Bare det siste året steg prisene med 6,7 prosent i Nordland og 7,2 prosent i Bodø. Får utviklingen fortsette, er den farlig for økonomien, og vil bli en viktig årsak til økende forskjeller i makt og rikdom i det norske samfunnet. Derfor trengs offensive tiltak nå.

SV har lagt frem en boligpakke med for å få oss ut av boligkrisa. De tre viktigste grepene er å: