Nei til tvang

Publisert av: Nordland SV Publisert: 23. februar 2017
Oppdatert: 09. juni 2021
Lesetid: ca. 1 min
Det er meingsløst å ommøblere norgeskartet. Slik kommenterte SVs kommunalpolitiske talsperson, Karin Andersen regjeringas foreslåtte regionreform.SVs førstekandidat i Nordland, Mona Fagerås, er helt enig med Karin Andersen. -- Vi har hatt nabopraten mellom fylkene i nord, i fellesskap konkluderte vi med at det ikke var grunnlag for sammenslåing. Det regjeringa nå gjør er udemokratisk og viser manglende respekt for det lokal demokratiet og folkeviljen i nord.

 
Mona Fagerås er opptatt av at Nordland er mer enn stort nok. — Avstandene mellom nord og sør i Nordland er utfordrende nok. I tillegg er Nordland stort nok til å skaffe kompetanse til å drive både skoler og samferdsel. — Det er rett og slett ingen gevinst med en sammenslåing.

Fagerås garanterer for at når hun blir valgt til Stortinget i valget til høsten skal hun jobbe steinhard for at denne såkalte reformen skal legges dypt ned i en skuff. — Vi kan utvikle Nordland videre, vi kan ta flere og større oppgaver uten å gå gjennom en dyr og uoversiktlig reformperiode, sier hun. — Vi er rett og slett glad i fylket vårt!