Nilofar Nori

Ordførerkandidat for Hadsel SV

Navn: Nilofar Nori 

Alder: 18

Bosted: Melbu

Hjertesak: Rasisme og diskriminering

.

Hvorfor stiller du til valg for Hadsel SV?

De siste årene har vi blitt dratt mer og mer inn mot et samfunn med økte forskjeller, splittelse, urettferdighet, dårligere velferd og utrygge arbeidsplasser. Vi er i en miljøkrise men står langt unna bærekraftige løsninger. Fordommer og hat spres rask og det nærmer seg greit å vær rasist. Seksuell trakassering og voldtekt er et samfunnsproblem også her i Norge, og det trengs gode tiltak for å forebygge det. For å få en endring og et nasjonalt løsning på disse problemene må vi starte fra kommunene og fylket. 

Hva vil du jobbe for dersom du blir valgt inn i kommunestyret?

Hadsel kommunestyre mangler ungdoms-representanter i likhet med å ha alltid manglet representanter med minoritetsbakgrunn, og nok kvinnelige representanter.  Jeg vil at ungdom skal få en stemme i kommunestyret og være med å påvirke politikken. Flere heltidsjobber og bedre busstilbud er viktige saker for meg. Og selvfølgelig er gode miljøtiltak en viktig prioritering!

Hva gjør du når du ikke driver med politikk? 

Når jeg ikke driver med politikk er jeg opptatt med et eller annet skolearbeid. 

Jeg elsker å lese, fotball, fotografering, og er glad i kunst generelt. To av mine favoritt bøker The Kite Runner, og The Alianist. Jeg spiller ikke på noe lag, men fotball har alltid vært favoritt idretten min. Elsker spesielt naturfotografering, og ville gjerne hatt mer tid til å tegne og male.