Åshild Pettersen

Ordførerkandidat for Vefsn SV

navn: Åshild Pettersen

alder: 33 år

bosted: Mosjøen

Hjertesak: Likestilling og utjevning av forskjeller

.

Hvorfor stiller du til valg for Vefsn SV?

Jeg stiller til valg fordi jeg vil bidra til å utvikle lokalsamfunnet vårt for framtida. Jeg er særlig opptatt av næringspolitikk, hele og faste stillinger, kultur, miljø og folkehelse. Det skal være inspirerende og inkluderende å bo i Vefsn, og det vil jeg bidra til. Jeg vil være en tilgjengelig tillittsperson for alle som bor i Vefsn, og blir veldig glad når folk tar kontakt for å stille spørsmål eller gi innspill i saker som de er opptatt av.

Foto: Studio AKM

Hvorfor burde folk i Vefsn kommune stemme SV 9. september?

Folk i Vefsn bør stemme SV fordi vi er et parti som favner bredt. Vi er særlig opptatt av å utgjevne sosiale forskjeller, kampen for profittfri velferd, og vi tar klimakrisen på alvor. Vefsn SV vil ta aktive grep for å bevare naturen og skape et klimavennlig lokalsamfunn. 

Hva gjør du når du ikke driver med politikk?

Til daglig jobber jeg som sceneinstruktør i Nordland Fylkeskommune og teaterpedagog i Vefsn Kulturskole. De siste fire årene har jeg vært frikjøpt fra jobben min i 50 % for å jobbe med politikk. Det har vært veldig lærerike år, og et privilegium å få lov til å jobbe for innbyggerne i Vefsn som varaordfører. 

Det blir mye politikk på fritida også, men jeg prøver å sette av tid til å være sosial, gå på konserter og utstillinger og komme meg ut i frisk luft. Når jeg virkelig skal koble av og har fri noen dager i strekk får jeg gjerne roen over meg til å lese bøker og strikke litt. Sommerens ferie-prosjekt var å lære seg å strikke mønster, veldig gøy å mestre noe nytt. Ellers er søndag en av mine absolutte favoritt-dager, de tilbringer jeg gjerne med å lage mat og pusle rundt hjemme med radio eller podcaster på i bakgrunnen.

Hva er din hjertesak i norsk politikk?

Det er veldig vanskelig å skulle velge bare en hjertesak fordi det er så mange saker som engasjerer meg, men mitt politiske engasjement startet med likestilling og kampen for kvinners rettigheter, og dette er fortsatt et felt som engasjerer meg veldig. Når vi også nylig ser at høyresida er villig til å ofre kvinners rettigheter over et forhandlingsbord med KrF så er det åpenbart at kampen slett ikke er over og at vi må fortsette dette arbeidet framover.

Les mer om hva Åshild og Vefsn SV går til valg på her